Otazníky na každý den

Čím se liší tmavé pivo od světlého?

Hlavně tím, jaký se při vaření používá slad. U tmavých piv se nejdřív ječmen déle máčí a zrna se pak také nechají déle klíčit. Nejdůležitější ale je teplota, při které se nakonec „hvozdí“ (suší). „Zatímco ječmen pro světlý nebo také plzeňský slad se hvozdí při teplotách 80 až 85 stupňů, u tmavého sladu se používají teploty i 120 stupňů a více,“ vysvětluje Plzeňský prazdroj na svých internetových stránkách. „Tvoří se tím látky, které tmavým pivům dodávají barvu.“ A také jeho karamelovou příchuť, nutno dodat.

 

 

Hrajte s námi o miliony! Hlavní cena 100 000 €.

2. Tarsago Velká hra

Výherci soutěží (2017- 2018)

Rozhovory s výherci

Proč nacházíme pavouky ve vaně? Odkud se berou?